חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תביעת תאונות אישיות

מהי פוליסת ביטוח תאונות אישיות?

ביטוחי תאונות אישיות כוללים בדרך כלל כיסויים ביטוחיים שונים, שיכולים להוות משענת כלכלית במקרה של תאונה. חשוב לשים לב שהגדרת "תאונה" אינה תמיד ברורה מספיק, אבל העיקרון הוא שהפוליסות מכסות על פי רוב רק תאונות – להבדיל מ"מחלות".

הפוליסות עשויות להעניק פיצוי כספי:

  • פיצוי כספי חד-פעמי בגין נכות צמיתה, בהתאם לאחוזי הנכות הצמיתה עקב התאונה
  • פיצוי חד-פעמי למוטבים במקרה של מוות
  • פיצוי שבועי בגין אובדן כושר עבודה, כל עוד נמשך אי הכושר (בדרך כלל עד לתקרה של שנה או שנתיים, תלוי בפוליסה)
  • פיצוי חד-פעמי במקרה של שברים
  • פיצוי בגין ימי אשפוז בבית חולים
  • ועוד

הגדרה של תאונה

ישנה חשיבות להגדרה של "תאונה", שכן רק תאונה כהגדרתה בפוליסה עשויה לזכות בפיצוי. הגדרה נפוצה היא למשל אירוע פתאומי, מקרי ובלתי צפוי, שנגרם בגלל אמצעי פיזי, חיצוני וגלוי לעין, ושגרם במישרין וללא קשר לגורמים אחרים, לפגיעה פיזית בגוף המבוטח. פגיעה שלא תיחשב לתאונה על פי הפוליסה תהיה כתוצאה ממחלה, מהצטברות של פגיעות זעירות (מיקרוטראומה), מהשפעת אלימות מילולית או מפגיעה פסיכולוגית/אמוציונלית.

מההגדרה שהובאה מעלה ניתן ללמוד שחברת הביטוח לא מוכנה לכסות, מלבד מחלה, גם מיקרוטראומה או טראומה נפשית שלא עקב פגיעה פיזית.

חשוב להיוועץ עם עורך דין נזקי גוף, כדי להבין אילו מקרים מכוסים ואלו לא, ומתי מדובר בתחום "אפור" שניתן להתווכח לגביו. עורך דין הבקיא בחוק ובפסיקה של בתי המשפט, יוכל לייעץ האם מדובר במקרה שמצדיק פנייה לבית משפט.

 

מהי תקופת ההתיישנות בפוליסת תאונות אישיות?

תקופת ההתיישנות בהגשת תביעת ביטוח תאונות אישיות עומדת על 3 שנים. זאת להבדיל מדיני הנזיקין הכלליים, בהם תקופת ההתיישנות היא 7 שנים ממועד התאונה. כלומר, אם לא מוסכם על גובה הפיצוי בטרם חלוף 3 שנים ממועד התאונה, התביעה תתיישן – אלא אם תוגש עד לאותו מועד תביעה לבית משפט. חשוב לציין שהתכתבות ומשא ומתן עם חברת הביטוח אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות, אלא רק הגשת תביעת ביטוח תאונות אישיות לבית המשפט.

תקופת ההתיישנות של 3 שנים קבועה בחוק חוזה הביטוח בחריג אחד: נקבע כי אם "הייתה עילת התביעה נכות שנגרמה למבוטח ממחלה או מתאונה, תימנה תקופת ההתיישנות מיום שקמה למבוטח זכות לתבוע תגמולי ביטוח לפי תנאי חוזה הביטוח". הכוונה היא שבעניין תביעה בגין נכות צמיתה, את 3 השנים יש למנות מהמועד שבו התגבשה סופית הנכות הצמיתה ולא ממועד התאונה. בכל מקרה, ועל מנת למנוע טענת התיישנות מצד חברת הביטוח, יש לבדוק עניין זה ולהיוועץ עם עורך דין לביטוח תאונות אישיות מוקדם ככל האפשר.

 

מה גובה שכר הטרחה של עורך דין?

שכר הטרחה נקבע בכל מקרה לגופו ובהתאם לנסיבותיו. על פי רוב, אנו נוהגים לסכם על שכר טרחה לפי אחוזים מתוך הפיצוי הסופי בתיק (לא כולל ערעור ולא כולל הוצאות, אם ישנן).

 
למידע נוסף ולתיאום פגישה,
צרו קשר עם צוות מרדכי ואבי רסיוק – משרד עורכי דין 08-6433770
דילוג לתוכן