חוק הנכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט-1959 (נוסח משולב) קובע את הזכויות בנוגע לנכי צה"ל. האחראי על יישום החוק במשרד הביטחון (אגף השיקום) הוא קצין התגמולים.
השלב הראשון הוא שלב ההכרה בזכות, עקב חבלה או מחלה, וככלל יש צורך להוכיח כי הנכות אירעה בעת השירות ועקב השירות.
ישנה אפשרות לתבוע במקביל לפי חוקים אחרים, כגון חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים או פקודת הנזיקין, אך בשלב מסוים על הנפגע לבחור ממי הוא מבקש לקבל את זכויותיו, שכן לא ניתן לקבל כפל זכויות.
על מנת להבין מראש האם צפויים קשיים בהכרה וכיצד להיערך לקראתם, מומלץ כבר לפני הגשת הטפסים להתייעץ עם עורך דין לפיצויים ממשרד הביטחון. עורך דין המנוסה בתביעות מול משרד הביטחון יוכל לתת עצות מעשיות ולהדריך בעת מילוי הטפסים, על מנת להגדיל את הסיכוי להכרה של משרד הביטחון בחבלה או במחלה.
במקרה כזה, יש לנפגע זכות לערער על החלטתו לבית משפט השלום. בשלב הערעור הייצוג על ידי עורך דין
נזקי גוף הוא כבר חיוני, הואיל וההליכים כנגד משרד הביטחון מורכבים ודורשים הוכחה, לרוב הן במישור העובדתי והן במישור המשפטי.
לאחר ההכרה, השלב הבא הוא קביעת דרגת הנכות על ידי ועדה רפואית. על החלטת הועדה, ניתן לערער לוועדה רפואית עליונה לערעורים. לאחר מכן ניתן גם להגיש ערעור לבית המשפט, אם נפלה טעות משפטית בהליכי הועדה.
בעיקרון, נכות של 9%-0% אינה מזכה בתגמול כספי. נכות של 19%-10% מזכה במענק כספי חד-פעמי. נכות של 20% ומעלה מזכה את הנפגע בקצבה חודשית ובזכויות נוספות מעבר לכך (זכאות לטיפולים רפואיים, הנחות שונות ועוד).
למידע נוסף ולתיאום פגישה,
צרו קשר עם צוות מרדכי ואבי רסיוק - משרד עורכי דין
072-3303210