רשלנות רפואית היא פעולה או מחדל של הצוות הרפואי, שחרג מדרך ההתנהלות הסבירה שהייתה מקובלת וידועה באותה עת, ועקב כך גרם נזק למטופל.
לא כל טעות של רופא נחשבת רשלנות. המבחן אינו מבחן בדיעבד, לאחר שכבר התבררה התוצאה המצערת – אלא בעת קבלת ההחלטה, כלומר: האם בעת שהצוות הרפואי קיבל את ההחלטה על דרך הפעולה, הוא בחר בדרך סבירה?
רשלנות רפואית היא ענף מתוך דיני הנזיקין. כמו בשאר הענפים בתחום זה, הבסיס לקבלת פיצויים כפול: הוכחת רשלנות והוכחת נזק שנגרם כתוצאה מהרשלנות. יש גם להראות קשר סיבתי בין השניים, כלומר שהנזק נגרם בגין ההתרשלות.ישנו חריג לכלל זה, הנקרא
פגיעה באוטונומיה. במסגרת חריג זה, ייתכן וייפסקו פיצויים בגין עצם הפגיעה באוטונומיה, כלומר הבחירה החופשית של האדם בעניין דרכי הטיפול הרפואי לאחר שנמסר לו המידע הרלוונטי. למשל: אם לא נמסר לאדם כל המידע בעניין ההליך הניתוחי, ולא הוסברו לו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח – ייתכן שהוא יקבל פיצויים אפילו אם יוכח שהוא היה בוחר לעבור את הניתוח בכל מקרה.
חשוב לשמור על כל המסמכים הרפואיים הנוגעים למקרה. ניתן גם לבקש את המסמכים מבית החולים או מהמוסד הרפואי שבו מדובר. על פי חוק, על המוסד הרפואי קיימת חובה למסור העתק מן המסמכים למטופל.
יש לפנות לעורך דין הבקיא בנושא של רשלנות רפואית לייעוץ. תיקי רשלנות רפואית הם מהמורכבים יותר מבין תיקי הנזיקין, ולכן קשה מאוד לנהל תיקים אלו ללא ייצוג על ידי עורך דין לתביעת רשלנות רפואית מנוסה.
למידע נוסף ולתיאום פגישה,
צרו קשר עם צוות מרדכי ואבי רסיוק - משרד עורכי דין
072-3303210